איך אתה פותר x ^ 2-14x-49 = 0?

איך אתה פותר x ^ 2-14x-49 = 0?
Anonim

תשובה:

# x = 7 + -7sqrt (2) #

הסבר:

# x ^ 2-14x-49 = 0 #

זה unfactorable, ולכן היית משתמש נוסחה ריבועית, #x = (- b + -qqrt (b ^ 2-4ac)) / (2a) #

# a = 1 #

# b = -14 #

# c = -49 #

חבר את הערכים a, b ו- c בהתאם.

#x = (- b + -qqrt (b ^ 2-4ac)) / (2a) #

# (+) + - - sqrt (- 14) ^ 2-4 (1) (- - 49))) / (2) 1) # #

# = (14 + -sqrt (196 + 196)) / (2) #

# = (14 + -sqrt (392)) / (2) #

# = (14 + -14sqrt (2)) / (2) #

# x = 7 + -7sqrt (2) #

תשובה:

# x = 7 + 7sqrt2 או x = 7-7sqrt2 #

הסבר:

# x ^ 2-14x - 49 = 0 #

השתמש בנוסחה ריבועית

#x = (- b + -qqrt (b ^ 2-4ac)) / (2a) #

איפה # a = 1, b = -14, c = -49 #

# (- (14) + - sqrt (- 14) ^ 2-4 (1) (- - 49))) / () 2 () 1 (#

# x = (14 + -sqrt (196 + 196)) / (2) #

# x = (14 + -sqrt392) / 2 #

# x = 7 + 7sqrt2 או x = 7 - 7sqrt2 #

תשובה:

באמצעות הנוסחה ריבועית, אתה מוצא את זה # x = {16.8995, -2.8995} #

הסבר:

הנוסחה הריבועית משתמשת במשוואה ריבועית. המשוואה נראית כך:

# ax ^ 2 + bx + c #

… והנוסחה נראית כך:

#x = (- b + -qqrt (b ^ 2-4ac)) / (2a) #

להגדרה זו:

# a = 1 #

# b = -14 #

# c = -49 #

חיבור זה לתוך הנוסחה:

# (+) + - - sqrt (- 14) ^ 2-4 (1) (- - 49))) / (2) 1) # #

# x = (14 + -sqrt (196 + 196)) / (2) #

# x = (14 + -qqrt (2xx196)) / (2) rArr x = (14 + -14sqrt) (2)) / (2)

# x = 7 + -7sqrt (2) צבע rRrr (אדום) (x = {16.8995, -2.8995} #