תשובה:
(בהנחה שאתה רק רוצה את השורש הריבועי העיקרי)
הסבר:
מאז
תשובה:
הסבר:
תשובה:
הסבר:
אתה יכול לפשט את הביטוי הזה באמצעות מאפיינים שונים של רדיקלים ותומכים. לדוגמה, אתה יודע את זה
#color (כחול) (sqrt (x) = x ^ (1/2)) "# # ו# "" צבע (כחול) ((x ^ a) ^ b = x ^ (a * b)) #
במקרה זה, היית מקבל
# xqrt = 9 ^ (16x ^ 2 * 1/2) = 9 ^ (8x ^ 2) #
מאז אתה יודע את זה
# 9 ^ (^ 8 ^ ^ ^) = (3 ^ 2) ^ (8x ^ 2) = 3 ^ (16x ^ 2) #
גישה אחרת ניתן להשתמש בו
# xqrt (9 ^ (16x ^ 2)) = sqrt (9 ^ (8x ^ 2)) ^ 2) = 9 ^ (8x ^ 2) = 3 ^ (16x ^ 2) # #
לחלופין, אתה יכול גם להשתמש
# ^ = (= ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^) ^ 8 = 3 ^ (16x ^ 2) #
איך אתה לפשט (sqrt (2) * sqrt (2)) + (sqrt (2) * -qqrt (2)) + (0 * 0)?
(0) = 2 (+) (0) = 2 (+) + 2 (+) + 2 (+) + 2 (+) + 0 = 0
לפשט את הביטוי ?: 1 / (sqrt (144) + sqrt (145)) + 1 / (sqrt) (145) + sqrt (146)) + + 1 / (sqrt (168) + sqrt (169))
1 (1) (1) (sq + n) 1 (+ 1) + sqrt (n)) = (n = 1) - nq) (n + 1) -qqrt (n)) צבע (לבן) (1 / (sqrt (n + 1) + sqrt (n)) = (sqt (n + 1) - sqrt (n)) / ( (n + 1) - n (1) (1) (1) (sq + n) 1 + sqrt (n)) = sqrt (n + 1) - sqrt (n) אז: 1 / (sqrt (144) + (+) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (146) - sqrt (169) -sqrt (144) = 13-12 = 1
איך אתה לפשט (sqrt 3-sqrt 6) / (sqrt 3 + sqrt6)?
= 3 +) 2 (2) כאשר יש לך סכום של שני שורשים מרובעים, הטריק הוא להכפיל על ידי חיסור שווה: (sqrt (3) -qqrt (6)) / (sqrt (3) + sqrt (6) ) () 3 () () 3 (-)) () 3 (-)) () 6 ()) ()) () 3 (2) * (2) * (2) * (2) * (2) * (2) 2 = (3 * 2 *) = (3 * 2) = (3 * 2) = (3 * 2) * 3 + 2sqrt (2)