תשובה:
# y = -3 (x-3/2) ^ 2 + 31/4 #
הסבר:
בהתחשב you#color (לבן) (..) y = -3x ^ 2 + 9x + 1 …………………………….
כתוב כ:#color (לבן) (..) y = -3 (x ^ 2 צבע (ירוק) (- 3x)) + 1 #
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
שקול את RHS בלבד
כתוב כ: # 3 (x-3/2) ^ 2 + 1 …………………………………………………. (2)
ה #(-3/2)# מגיע מחצית מקדם #x "in" צבע (ירוק) (-3x) # #
הביטוי (2) יש שגיאה הטבועה שאנחנו צריכים לתקן
# -3 (x-3/2) ^ 2 #
# = - 3 (x ^ 2 -3x + 9/4) #
# = -3x ^ 2 + 9x-27/4 ………………. (3) #
הוסף את הקבוע של 1+ כפי שמוצג במשוואה (1)
# = -3x ^ 2 + 9x-27/4 + 1 ………………. (3_a) #
כאשר אתה משווה # (3_a) # (1) אתה רואה את השגיאה היא הציגה #-27/4#
אנחנו לתקן את זה על ידי הסרת אותו מן המשוואות קודקוד טופס באמצעות #color (כחול) (+ 27/4) #
לכן # קו תחתון (צבע (אדום) ("שגוי")) # צורה של # y = -3 (x-3/2) ^ 2 + 1 color (כחול) ("מותאם על ידי:") #
# y = -3 (x-3/2) ^ 2 + 1 צבע (כחול) (+ 27/4) #
מתן:
# y = -3 (x-3/2) ^ 2 צבע (חום) (+ 31/4) #