איך אתה פותר -27x - 67 = 122- 24x?

איך אתה פותר -27x - 67 = 122- 24x?
Anonim

תשובה:

#x = -63 #

הסבר:

# -27x - 67 = 122 - 24x #

ראשית, אתה רוצה להסיר את המשתנה של הערך הנמוך ביותר, כך שאתה יכול לפתור את זה כמו משוואה דו-שלבית. במקרה זה, המשתנה בעל הערך הנמוך ביותר הוא # -27x #. כדי להיפטר ממנו, נוסיף # 27x # כדי לבטל את #-27#. מכיוון שאתה מוסיף לצד אחד, עליך להוסיף לצד השני כדי להיות שווה. לכן, # 27x - 24x = 3x # בצד ימין. המשוואה שלך צריכה להיראות כך:

# -67 = 122 + 3x #

עכשיו, להפחית #122# משני הצדדים לבטל #122# על מנת לבודד #איקס#. #-67 - 122 = -189#. נזכיר כי שני מספרים של אותו סימן מבחינה טכנית למעלה. המשוואה שלך צריכה להיראות כך:

# -189 = 3x #

עכשיו, מחלקים #3# על מנת לבודד #איקס#. #3/3# = #1#, ו #-189/3# = #-63#, אז זה יהיה הערך של המשתנה שלך.

#x = -63 #

כדי לאמת זאת #איקס# באמת #-63#, נחבר אותו בחזרה למשוואה. החלף #איקס# עם הערך #-63#.

# -27x - 67 = 122 - 24x #

#-27(-63) - 67 = 122 -24(-63)#

#1701 - 67 = 122 + 1512#

#1634 = 1634#

#x = -63 #