מה זה 3 (x-4) = 2x - (3x - 4)?

מה זה 3 (x-4) = 2x - (3x - 4)?
Anonim

תשובה:

# x = 4 #

הסבר:

התחל על ידי הפצת המספרים. אז, לעשות את זה:

משוואה בפועל:

# 3 (x-4) = 2x- (3x-4) #

משוואה בפועל לאחר הפצת המספרים:

# 3x-12 = 2x-3x + 4 #

שימו לב איך הכפלתי את # (x-4) # עם #3# וה # (3x-4) # עם ה #-#. אם אתה רוצה להוציא את הסוגריים, הכפל את הכמות בתוך הסוגריים עם המספר שנמצא ישירות מחוץ לסוגריים. דוגמה you # 3 (x-4) # או # - (3x-4) #

# - (3x-4) # הפכתי # -3x + 4 # כי המספר שמחוץ לסוגריים הוא #-1#, ולכן הכפלה # (3x-4) # עם #-1# שווים # -3x + 4 #.

הצעד השני שלך יהיה להעביר את #איקס# משתנים על צד אחד. אני עומד להעביר אותו לצד שמאל.

# 3x-12 = 2x-3x + 4 #

שלב 3: לפשט את # 2x-3x # לתוך #-איקס#

# 3x-12 = -x + 4 #

שלב 4: הוסף #איקס# לכל צד

# 4x-12 = 4 #

שלב 5: הוסף #12# לכל צד

# 4x = 16 #

שלב 6: מחלקים כל מספר #4#

# x = 4 #