תשובה:
הסבר:
בהתחשב;
תשובה:
הפגנת גישה ניחוש חכם.
הסבר:
בואו לקחת ירה 'הודיע' בחושך.
הספרה האחרונה היא 4 ואנחנו יודעים את זה
כך שנוכל לקבל 2 כמו הספרה האחרונה שלנו של השורש. בשימוש? לייצג את הספרה הבאה משמאל לנו
שקול את
לשים את הניחוש שלנו יחד יש לנו
בדוק - פיצול 72 לתוך 70 + 2
תשובה:
הסבר:
בהתחשב
ראשית למצוא את הגורם העיקרי:
#5184 = 2 * 2592#
#color (לבן) (5184) = 2 ^ 2 * 1296 #
#color (לבן) (5184) = 2 ^ 3 * 648 #
#color (לבן) (5184) = 2 ^ 4 * 324 #
#color (לבן) (5184) = 2 ^ 5 * 162 #
#color (לבן) (5184) = 2 ^ 6 * 81 #
#color (לבן) (5184) = 2 ^ 6 * 3 * 27 #
#color (לבן) (5184) = 2 ^ 6 * 3 ^ 2 * 9 #
#color (לבן) (5184) = 2 ^ 6 * 3 ^ 3 * 3 #
#color (לבן) (5184) = 2 ^ 6 * 3 ^ 4 #
שים לב כי כל הגורמים להתרחש מספר אפילו פעמים, ולכן השורש הריבועי הוא מדויק …
#sqrt (5184) = sqrt (2 ^ 6 * 3 ^ 4) = 2 ^ 3 * 3 ^ 2 = 72 #
מהו שורש הריבוע של 15 פעמים (שורש ריבועי של 12 - שורש ריבועי של 15)?
(15) (15)) = אנחנו יכולים להכפיל: = 15 sqrt (15) sqrt (12) -qqrt (15) (15) = 15 = sqrt (15) sqrt (12) -15 = בגלל: sqrt (15) sqrt (15) = (sqrt) (15)) ^ 2 = 15 ואז יש לנו: = sqrt (15) sqrt (12) (15 * 12) -15 = sqrt (5 * 3 * 4 * 3) -15 = = sqrt (5) sqrt (9) sqrt (4) -15 = 3 * 2sqrt (5) -15 = 6sqrt (5) -15
מהו שורש הריבוע של 7 + שורש ריבועי של 7 ^ 2 + שורש ריבועי של 7 ^ 3 + שורש ריבועי של 7 ^ 4 + שורש ריבועי של 7 ^ 5?
Sqrt (7) + sqrt (7 ^ 2) + sqrt (7 ^ 3) + sqrt (7 ^ 4) + sqrt (7 ^ 5) הדבר הראשון שאנחנו יכולים לעשות הוא לבטל את השורשים על אלה עם כוחות אפילו. מאז: sqrt (x ^ 2) = x ו sqrt (x ^ 4) = x ^ 2 עבור כל מספר, אנחנו יכולים רק לומר כי sqrt (7) + sqrt (7 ^ 2) + sqrt (7 ^ 3) + sqrt (7 ^ 3) + 49 + sqrt (7 ^ 5) עכשיו, 7 ^ 3 ניתן לשכתב כמו 7 ^ 2 * 7, וכי 7 ^ 2 יכול לצאת מן השורש! אותו הדבר חל על 7 ^ 5 אבל זה rewritten כמו 7 ^ 4 * 7 sqrt (7) + sqrt (7 ^ 2) + sqrt (7 ^ 3) + sqrt (7 ^ 4) + sqrt (7 ^ 5) = sqrt (7) + 7 + 7sqrt (7) + 49 + 49sqrt (7) עכשיו אנחנו שמים את השורש בראיות, sqrt (7) + sqrt (7 ^ 2) + sqrt (7 ^ 3) + sqrt (7 ^ 4) + 7 +
מהו שורש הריבוע של האינסוף, ואת שורש הריבוע של אפס?
הריבוע של האינסוף יכול לבוא לידי ביטוי כגבול הגבול הבא (x-> oo) sqrtx = + oo ומכאן השורש הריבועי של האינסוף הוא אינסוף גם אנחנו יודעים כי oo * oo = oo ומכאן אנו מסיקים את אותה תשובה. הגבול של השורש הריבועי של אפס הוא אפס.