מהו התוצר של 3a ^ 2b ו- 2ab ^ 3?

מהו התוצר של 3a ^ 2b ו- 2ab ^ 3?
Anonim

תשובה:

ראה תהליך פתרון בהמשך:

הסבר:

ראשית, אנו יכולים לכתוב מחדש:

# 3a ^ 2b xx -2ab ^ 3 #

כפי ש

# (3 xx -2) (a ^ 2 xx a) (b xx b ^ 3) =>

# 6 (a ^ 2 xx a) (b xx b ^ 3) # #

לאחר מכן, השתמש כלל זה עבור exponents כדי לשכתב את הביטוי:

#a = a ^ color (אדום) (1) #

# 6 (a ^ 2 xx a ^ 1) (b ^ 1 xx b ^ 3) #

עכשיו, השתמש כלל זה של מעריכים כדי להשלים את הכפל:

# x ^ צבע (אדום) (א) xx x ^ צבע (כחול) (b) = x ^ (צבע (אדום) (א) + צבע (כחול) (b)) #

(#) (6) x ^ a צבע (כחול) (1)) (b ^ צבע (אדום) (1) xx b ^ צבע (כחול) (3)) => #

# (6) + צבע (אדום) (2) + צבע (כחול) (1)) b ^ (צבע (אדום) (1) + צבע (כחול) (3)) => #

# -6a ^ 3b ^ 4 #