תשובה:
זה יכול להיות בקירוב כמו:
הסבר:
השורש הריבועי של
אם אנחנו גורם
#190 = 2 * 95 = 2 * 5 * 19#
לכן
אנו יכולים להשתמש בשיטת ניוטון ראפסון כדי למצוא קירובים רציונאליים טובים יותר באופן רציף למספר הלא רציונלי
תן הקירוב הראשון שלנו להיות
אנו יכולים להשתמש בנוסחה הבאה כדי לקבל קירוב טוב יותר:
#a_ (i + 1) = (a_i ^ 2 + n) / (2a_i) #
איפה
ראה: איך אתה מוצא את השורש הריבועי 28? עבור דרך קלה יותר לעשות את זה. בשביל הפשטות כאן, אני אשתמש הנוסחה הקלאסית לעיל.
לאחר מכן:
# a_1 = (a_0 ^ 2 + n) / (2a_0) = (14 ^ 2 + 190) / (2 * 14) = 386/28 = 193/14 ~~ 13.7857 #
# a_2 = 74489/5404 ~~ 13.78404885 #
# a_3 = 11097222161/805077112 ~~ 13.784048752090222 #
מהו הצמד של השורש הריבועי של 2 + השורש הריבועי של 3 + השורש הריבועי של 5?
Sqrt (2) + sqrt (3) + sqrt (5) אין אחד מצומד. אם אתה מנסה לחסל אותו ממכנה, אז אתה צריך להכפיל על ידי משהו כמו: (sqrt (2) + sqrt (3) -qqrt (5)) (sqrt (2) -qqrt (3) + sqrt (5) ) (sqrt) (2) -qqrt (3) -qqrt (5)) תוצר של (sqrt (2) + sqrt (3) + sqrt (5)) וזה -24
מהו השורש הריבועי של 3 + השורש הריבועי של 72 - השורש הריבועי של 128 + השורש הריבועי של 108?
7) * אנו יודעים כי 108 = 9 * 12 = 3 ^ 3 * 2 ^ 2, כך sqrt (108) = 3 * sqrt (3) + sqrt (72) - sqrt (128) + 6sqrt (3) אנו יודעים כי 72 = 9 * 8 = 3 ^ 2 * 2 ^ 3, כך sqrt (72) = sqrt (128) + 6sqrt (3) אנו יודעים כי 128 = 2 ^ 7 (2) - 8sqrt (2) + 6sqrt (3) לפשט 7sqrt (3) - 2sqrt (2)
מדוע (5 פעמים השורש הריבועי של 3) בתוספת השורש הריבועי של 27 שווה 8 פעמים את השורש הריבועי של 3?
ראה הסבר. שים לב כי: sqrt (27) = sqrt (3 ^ 3) = 3sqrt (3) לאחר מכן יש לנו: 5sqrt (3) + sqrt (27) = 5sqrt (3) + 3sqrt (3) = 8sqrt (3)