תשובה:
הסבר:
אנו יודעים על פי הנוסחה הריבועית
#x = (-b + - sqrt (b ^ 2 - 4ac)) / (2a) #
אז שני הפתרונות שלנו יהיה
# x_1 = (-b + sqrt (b ^ 2 - 4ac)) / (2a) #
# x_2 = (-b - sqrt (b ^ 2 - 4ac)) / (2a) #
לכן, הסכום ייתן
# (#) + x_2 = (-b + sqrt (b ^ 2 - 4ac)) / (2a) + (-b - sqrt (b ^ 2 - 4ac)) / (2a) #
# x_1 + x_2 = (b - b + sqrt (b ^ 2 - 4ac) - sqrt (b ^ 2 - 4ac)) / (2a) #
# x_1 + x_2 = (b) / (2a) #
# x_1 + x_2 = -b / a #
ננסה כמה דוגמאות קלות. במשוואה
# x_1 + x_2 = -5/1 = -5 #
זו אותה תוצאה שקיבלנו אם הוספנו אותן באופן ידני.
לדוגמה נוספת, אנו יכולים להשתמש
# x_1 + x_2 = +1 + (-1) = 0 #
אין
# x_1 + x_2 = 0/1 = 0 #
נוסחה זו בהחלט לא תעבוד עבור משוואות ריבועיות (כלומר, צריך להיות מונח תואר
אני מקווה שזה עוזר!