![איך אתה גורם את הביטוי 15x ^ 2 - 33x - 5? איך אתה גורם את הביטוי 15x ^ 2 - 33x - 5?](https://img.go-homework.com/img/algebra/how-do-you-factor-and-solve-x2-21x00.jpg)
תשובה:
למשוואה זו אין מונחים פשוטים
הסבר:
ביטוי זה אינו גורם פשוט מסוגל.
אנחנו יכולים לבדוק משוואה ריבועית
אין ספק שלמשוואה זו אין מונחים פשוטים
איך אתה גורם את הביטוי x ^ 2 - 6x + 5?
![איך אתה גורם את הביטוי x ^ 2 - 6x + 5? איך אתה גורם את הביטוי x ^ 2 - 6x + 5?](https://img.go-homework.com/algebra/how-do-you-factor-100x2180x81.jpg)
(x-5) (x-1) המשוואה המקבילה היא x ^ 2-6 + 5 = 0 D = 36-20 D = 16 x_1 = (6 + sqrt (16)) / 2 = 10/2 = 5 x_2 = (6-sqrt (16)) / 2 = 2/2 = 1 אז הביטוי הופך: (x-5) (x-1)
איך אתה כותב את הביטוי מייצג את הביטוי "4 פעמים סכום של 9 ו 6?
![איך אתה כותב את הביטוי מייצג את הביטוי "4 פעמים סכום של 9 ו 6? איך אתה כותב את הביטוי מייצג את הביטוי "4 פעמים סכום של 9 ו 6?](https://img.go-homework.com/algebra/how-do-you-write-the-equation-six-less-than-three-times-a-number-m-is-fifteen.jpg)
4 (9 + 6) אז בשאלה זו, אנחנו רוצים להכפיל 4 פעמים מה הבא הבא, שהוא סכום של 9 ו 6. ראשית, לכתוב את סכום 9 ו 6: (9 + 6) ואז להכפיל 4 פעמים כי אתה מקבל את התשובה: 4 * (9 + 6)
איך אתה גורם את הביטוי 9x ^ 2 + 12x + 4?
![איך אתה גורם את הביטוי 9x ^ 2 + 12x + 4? איך אתה גורם את הביטוי 9x ^ 2 + 12x + 4?](https://img.go-homework.com/algebra/how-do-you-factor-100x2180x81.jpg)
השתמש כלל ריבועי. אתה הראשון צריך לחשב b ^ 2 - 4ac. כאן, b = 2 - 4ac = 12 ^ 2- 4 * 9 * 4 = 0. אז יש רק שורש אחד, נתון על ידי כלל ריבועי: -12/18 = -2 / 3. אז את הביטוי 9x ^ 2 + 12x + 4 יכול להיות factorised כמו 9 (x + 2/3) ^ 2.