תשובה:
#(-1, -0.612)#
הסבר:
כדי לפתור שאלה זו, עלינו לדעת את הנוסחה למציאת קודקוד של משוואה כללית.
כלומר # ((- b) / (2a), (-D) / (4a)) # … ל # ax ^ 2 + bx + c = 0 #
כאן, # D # הוא מפלה שהוא # = sqrt (b ^ 2-4ac) #. היא גם קובעת את מהות השורשים של המשוואה.
עכשיו, במשוואה הנתונה;
#a = 2 #
#b = 4 #
#c = -1 #
# 4 = 4) = 4 = 4 = 4 = 4 = 4 = 4 = 4 = 4 (=
#:.# על ידי יישום נוסחת קודקוד כאן, אנחנו מקבלים
# ((- b /) (2a), (-D) / (4a)) = ((- 4) / (2xx2), (-2 sqt6) / (4xx2)) #
# ((- 4) / (4), (-2 sqt6) / (8)) #
# = (- 1, (-qqrt6) / 4) #
#=(-1, -0.612)#
לפיכך, את הקודקוד של המשוואה #f (x) = 2x ^ 2 + 4x-1 = 0 # J #(-1, -0.612)#