מהי הצורה הסטנדרטית של y = (2x-3) (x + 7) (3x-2)?

מהי הצורה הסטנדרטית של y = (2x-3) (x + 7) (3x-2)?
Anonim

תשובה:

# y = -6x ^ 3-37x ^ 2 + 41x + 42 #

הסבר:

הכפל את שתי הביטויים הראשונים בשיטת FOIL.

# (2x-3) (x + 7) #

# 2x ^ 2 + 14x-3x-21 # ---> לשלב כמו מונחים

# 2x ^ 2 + 11x-21 #

הנה מה שיש לך עכשיו: # y = (2x ^ 2 + 11x-21) (- 3x-2) #

באמצעות אותה שיטה כמו בעבר, להכפיל את הביטויים יחד.

# (2x ^ 2 + 11x-21) (- 3x-2) #

# -6x ^ 3-33x ^ 2 + 63x-4x ^ 2-22x + 42 # ---> לשלב כמו מונחים

# -6x ^ 3-37x ^ 2 + 41x + 42 #

התשובה הסופית שלך היא # y = -6x ^ 3-37x ^ 2 + 41x + 42 #.

אני מקווה שזה עוזר הרבה!:)