מה זה F (x) = x x = x (x 2) x x = x dx אם f (0) = 1?

מה זה F (x) = x x = x (x 2) x x = x dx אם f (0) = 1?
Anonim

תשובה:

# -xe ^ (2-x) -e ^ (2-x) + x ^ 3 + 1 + e ^ 2 #

הסבר:

התחל באמצעות כלל הסכום עבור אינטגרלים וחלוקה לשני אינטגרלים נפרדים:

# intxe ^ (2-x) dx + int3x ^ 2dx #

הראשון של אלה מיני אינטגרלים נפתרת באמצעות שילוב על ידי חלקים:

תן # u = x -> (du) / dx = 1-> du = dx #

# dv = e ^ (2-x) dx-> intdv = inte ^ (2-x) dx-> v = -e ^ (2-x) #

עכשיו באמצעות שילוב על ידי חלקי הנוסחה # intudv = uv-intvdu #, יש לנו:

# intxe ^ (2-x) dx = (x) (- e ^ (2-x)) - int (-e ^ (2-x)) dx #

# = - xe ^ (2-x) + inte ^ (2-x) dx #

# = - xe ^ (2-x) -e ^ (2-x) #

השני הוא מקרה של חוק כוח הפוך, אשר קובע:

# intx ^ ndx = (x ^ (n + 1)) / (n + 1) #

לכן # (3 + 3) x = 3dx = 3 (x ^ (2 + 1)) / (2 + 1)) = 3 (x ^ 3/3) = x ^ 3 #

לכן, # #xx ^ (2-x) + 3x ^ 2dx = -xe ^ (2-x) -e ^ (2-x) + x ^ 3 + C # (זכור להוסיף את הקבוע של אינטגרציה!)

אנחנו מקבלים את המצב הראשוני #f (0) = 1 #, לכן:

# 0 = - (0) e ^ (2) (0)) - e ^ (2) (0)) + (0) ^ 3 + C #

# 1 = -e ^ 2 + C #

# C = 1 + e ^ 2 #

ביצוע תחליף סופי זה, אנו מקבלים את הפתרון הסופי שלנו:

# # xx) + 2 x (+ 3x ^ 2dx = -xe ^ (2-x) -e ^ (2-x) + x ^ 3 + 1 + e ^ 2 #