מהי הצורה הסטנדרטית של y = (2x-1) (3x + 4) (2x + 5)?

מהי הצורה הסטנדרטית של y = (2x-1) (3x + 4) (2x + 5)?
Anonim

תשובה:

# y = 12x ^ 3 + 40x ^ 2 + 17x-20 #

הסבר:

פונקציה מעוקבת יכולה לבוא לידי ביטוי בצורה סטנדרטית כמו:

# y = ax + 3 + bx ^ 2 + cx + d #

כדי לכתוב את המשוואה בצורה סטנדרטית, יש לנו להרחיב את סוגריים:

# y = (2x-1) (3x + 4) (2x + 5) #

# y = (6x ^ 2 + 8x-3x-4) (2x + 5) #

# y = (6x ^ 2 + 5x-4) (2x + 5) #

# y = (12x ^ 3 + 30x ^ 2 + 10x ^ 2 + 25x-8x-20) #

# y = 12x ^ 3 + 40x ^ 2 + 17x-20 #