כיצד לאמת ((csc ^ (3) x-cscxcot ^ (2) x)) / (cscx) = 1?

כיצד לאמת ((csc ^ (3) x-cscxcot ^ (2) x)) / (cscx) = 1?
Anonim

האסטרטגיה שבה השתמשתי היא לכתוב הכל במונחים של #חטא# ו # cos # באמצעות זהויות אלה:

#color (לבן) => cscx = 1 / sinx #

#color (לבן) => cotx = cosx / sinx #

השתמשתי גם בגרסה שונה של הזהות הפיתגורית:

#color (לבן) => cos ^ 2x + חטא ^ 2x = 1 #

# => חטא ^ 2x = 1-cos ^ 2x #

עכשיו הנה הבעיה האמיתית:

# (csc ^ 3x-cscxcot ^ 2x) / (cscx) # #

# (cscx) ^ 3-cscx (cotx) ^ 2) / (1 / sinx) # #

# (1 / sinx) ^ 3-1 / sinx * (cosx / sinx) ^ 2) / (1 / sinx) # #

# (1 / sin ^ 3x-1 / sinx * cos ^ 2x / sin 2x) / (1 / sinx) # #

# (1 / sin 3x-cos ^ 2x / sin 3x) / (1 / sinx) # #

# ((1-cos ^ 2x) / sin 3x) / (1 / sinx) # #

# (חטא ^ 2x / חטא ^ 3x) / (1 / sinx) # #

# (1 / sinx) / (1 / sinx) # #

# 1 / sinx * sinx / 1 #

#1#

מקווה שזה עוזר!

תשובה:

אנא ראה להלן.

הסבר:

# LHS = (csc ^ 3x-cscx * cot ^ 2x) / cscx #

# = csc ^ 3x / cscx- (cscx * cot ^ 2x) / cscx #

# = csc ^ 2x-cot ^ 2x #

# = 1 / sin = 2x-cos ^ 2x / sin = 2x #

# = (1-cos ^ 2x) / sin = 2x #

# = sin = 2x / sin = 2x = 1 = RHS #