תשובה:
#3# ל #איקס# ו #-6# ל # y #
הסבר:
בואו נפתור #איקס#:
# -x-3y = 15 #
# -x = 15 + 3y #
#x = -15-3y #
#* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *#
עכשיו בואו להחליף את זה לתוך המשוואה השנייה
# 2 (-15-3y) + 7y = -36 #
# -30 - 6y + 7y = -36 #
# -6y + 7y = -6 #
#y = -6 #
#* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *#
עכשיו אנחנו צריכים לפתור #איקס#:
#x = -15-3 (-6) #
#x = -15 + 18 #
#x = 3 #
#* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *#
אנחנו עדיין צריכים לבדוק את העבודה שלנו:
חיבור #3# ל #איקס# ו #-6# ל # y #
#-(3) - 3(-6) # שווה #15#
#-3 - (-18)#
#-3+18 = 15#
#15 = 15#, אז היינו צודקים!