אנא עזור? 2

אנא עזור? 2
Anonim

תשובה:

ראה למטה

הסבר:

הנוסחה הריבועית היא #x = (- b + -sqrtD) / (2a) #

כאן #D = b ^ 2 - 4ac #

רק כדי לשים את הערכים בנוסחה.

= 6

b = 5

c = -6

#x = -5 + -qqrt (5 ^ 2-4 (6) (- 6)) / (2 * 6) # #

#x = -5 + -sqrt (25 + 144) / 12 #

#x = -5 + -sqrt169 / 12 #

#x = -5 + - (13) / 12 #

אז x הוא גם,

#(-5-13)/12#

=#-18/12#

=#-3/2#

או

#(-5+13)/12#

=#8/12#

=#2/3#

מקווה שזה עוזר לך

תשובה:

ראה הסבר.

הסבר:

1) #f (x) = 6x ^ 2 + 5x-6 #

# = 6x ^ 2 + 9x-4x-6 #

# = 3x (2x + 3) -2 (2x + 3) #

# = (2x + 3) (3x-2) # #

זה החלק הראשון

2)

#f (x) = (- b + - sqrt (b ^ 2-4ac)) / (2a) #

הנה, = 6, b = 5, c = -6

חיבור הערכים, שורשי המשוואה יהיו:

# (- 5 + - sqrt (5 ^ 2-4 * 6 * (- 6)) / (2 * 6 #

לפשט את המשוואה, ואת השורשים יהיה

# (- 5 + - sqrt169) / 12 #

# = (5 + sqrt169) / 12 או (-5-sqrt169) / 12 #

# = (- 5 + 13) / 12 או (-5-13) / 12 #

# = 8/12 או -18 / 12 #

# = 2/3 או -3 / 2 #

לכן, המשוואה תהיה:

# (x-2/3) (x + 3/2) = 0 #

לכן, המשוואה הסופית שלך תהיה:

# (2x + 3) (3x-2) #

#תודה.#

מקווה שיש לך את זה.

תשובה:

שיטת פקטורינג

# x (x) = 6x ^ 2 + 5x-6 = (3x-2) (2x + 3) # #

נוסחה ריבועית

#color (כחול) (x = 2/3, x = -3 / 2 #

הסבר:

בהתחשב you

#color (ירוק) (f (x) = 6x ^ 2 + 5x-6 #

ה צורה סטנדרטית משוואה ריבועית:

#color (אדום) (y = f (x) = ax = 2 + bx + c = 0 #

מהבעיה שלנו:

#a = 6; b = 5; ו- c = -6 #

#color (חום) (שיטה 1) "" #שיטת פקטורינג

שימוש בטופס הסטנדרטי

#y = f (x) = ax = 2 + bx + c #

אנחנו מוצאים #color (כחול) u # ו #color (כחול) # # כך ש

#color (ירוק) (u * v = a * c ו- u + v = b #

לאחר מכן אנו צריכים לקבץ אותם כפי שמוצג להלן:

# ax ^ 2 + + ux + vx + c #

יש לנו

#color (ירוק) (f (x) = 6x ^ 2 + 5x-6 = 0 #

אנחנו מוצאים #color (כחול) u # ו #color (כחול) # # כפי ש:

#color (ירוק) (u = -4 ו- v = 9 #

אז, את טווח הביניים #color (כחול) (5x) # ניתן לכתוב כמו #color (כחול) (- 4x + 9x #

עכשיו אנחנו יכולים לכתוב #f (x) # כפי ש

#color (ירוק) (f (x) = 6x ^ 2-4x + 9x-6 = 0 #

#rArr 6x ^ 2-4x + 9x-6 = 0 #

#rArr 2x (3x-2) +3 (3x-2) = 0 #

#rArr (3x-2) (2x + 3) = 0 #

אנחנו מקבלים

# (3x-2) = 0, (2x + 3) = 0 #

# 3x-2 rArr 3x = 2 # ומכאן # x = 2/3 #

# 2x + 3 = 0 rArr 2x = -3 # ומכאן #x = -3 / 2 #

לפיכך, #color (כחול) (x = 2/3, x = -3/2) # #

#color (חום) (שיטה 2) "# #באמצעות פורמולה ריבועית

נוסחה ריבועית ניתן ע"י

#color (כחול) (x = -b + - sqrt (b ^ 2 - 4ac) / (2a) #

מהבעיה שלנו:

#a = 6; b = 5; ו- c = -6 #

החלפת ערכים אלה # a, b ו- c # בנוסחה שלנו

#x = (-5 + -qqrt (5 ^ 2 - 4 * 6 * (- 6))) / (2 * 6) # #

#rArr (5 + - sqrt (25 + 144)) / 12 #

#rArr (-5 + - sqrt (169)) / 12 #

#rArr (-5 + - 13) / 12 #

לפיכך, #x = (-5 + 13) / 12, x = (-5-13) / 12 #

#x = 8/12, x = -18 / 12 #

#x = 2/3, x = -3 / 2 #

לפיכך, #color (כחול) (x = 2/3, x = -3/2) # #

אנו יכולים להבחין כי שתי השיטות מניבות את אותם ערכים עבור #איקס#

מקווה שתמצא פתרון זה מועיל.