הרחב את הצד השמאלי כדי להשיג
# 4a ^ 2 + b ^ 2 + 4 + a ^ 2b ^ 2 = 10ab - 5 #
מתארגן קצת, להגיע
# 4a ^ 2-4ab + b ^ 2 = - (ab) ^ 2 + 6ab - 9 #
לבסוף זה שווה ל
# (2a-b) ^ 2 = - (ab-3) ^ 2 #
או
# (2a-b) ^ 2 + (ab-3) ^ 2 = 0 #
בגלל סכום של שני ריבועים אפס זה אומר כי שני ריבועים שווים לאפס.
מה שאומר ש # 2a = b # ו # ab = 3 #
מן המשוואות האלה (זה קל) תקבל # a ^ 2 = 3/2 # ו # b ^ 2 = 6 #
לפיכך # a ^ 2 + b ^ 2 = 15/2 #
תשובה:
# 15/2.#
הסבר:
בהתחשב בכך ש, # (a ^ 2 + 1) (b ^ 2 + 4) = 10ab-5; שם, a, b ב RR #
#rArr a ^ 2b ^ 2 + b ^ 2 + 4a ^ 2 + 4 = 10ab-5 #
# rArr 4a ^ 2 + b ^ 2 + a ^ 2b ^ 2-10ab + 9 = 0. #
# rArr 4a ^ 2-4ab + b ^ 2 + a ^ 2b ^ 2-6ab + 9 = 0. #
# rArr (2a-b) ^ 2 + (ab-3) ^ 2 = 0, כאשר a, b ב RR #
# rArr 2a-b = 0, ו- ab-3 = 0, או, #
# b = 2a, &, ab = 3. #
#:. a (2a) = 3, או, a ^ 2 = 3/2 ……… (1) # #
כמו כן, # b = 2a rArr b ^ 2 = 4a ^ 2 = 4 * 3/2 = 6 ………….. (2) # #
מ # (1) ו- (2), הערך reqd = "a ^ 2 + b ^ 2 = 3/2 + 6 = 15 / 2. #
תהנה מתמטיקה.!